Badboy: Steroide

07
juni
Fra kl: 10:00  - 11:00
Kinosalen
Legg til i kalender

Kroppspress og konsekvenser

For vg2 i kinosalen
Kl. 12.00 – 12.50

Hvor langt er du villig til å gå for å få en perfekt kropp?

Selveksponering og kroppspress kan få selv den sterkeste til å gi etter for lettvinte løsninger. Annette Münchs brageprisvinnende bok "Badboy: steroid" baserer seg på samtaler med unge brukere av anabole steroider. Nå presenteres romanen som en multimediaproduksjon.

Gjennom spesialskrevet hiphop-musikk av de populære artistene Erik og Kriss, filmintervjuer, fotokunst og lyddesign, og høytlesning av forfatteren selv, utfordres elevene til refleksjon rundt temaene doping, spiseforstyrrelser og kroppspress.

Om kunstner / utøver / gruppe

Annette Münch (født 10. januar 1981 i Oslo) er en norsk redaktør, journalist og ungdomsbokforfatter. Münch vokste opp i Bærum, der hun fra ungdomsårene interesserte seg for journalistikk og kampsport.

Hennes debutroman var Kaoskrigeren (2006), som ble tildelt Kultur- og kirkedepartementets debutantpris. I 2009 utga hun Jenteloven, om gjengmiljø blant jenter, som ble nominert til Brageprisen. Senere samme år skrev hun 8 tegn på at han liker deg til novelleantologien WOW, som utkom i august. Novellen Sweet Sixteen ble utgitt i novelleantologien Nesten som før året etter. I 2010 ble hun tildelt Bokhandelens stipend for barne- og ungdomsbokforfattere.

Den ultimate guiden til kampsport utkom i 2012, og ble nominert til Kulturdepartementes pris for barne- og ungdomslitteratur i klassen beste faglbok.

Badboy: Steroid utkom i 2014, og vant Brageprisen i kategorien beste barne- og ungdomsbok.