Vi har det helt storartet!

Vg2 elever er på en måneds utveksling i Frankrike

"Vi har det helt storartet", melder Anja, Mimmi og Sebastian (Vg2) fra Alsace i Frankrike der de er på en måneds utveksling. Oppholdet deres i Altkirch og Strasbourg har innfridd alle forventninger, og de synes de har lært mye på mange områder.

Skolehverdagen er svært annerledes med skole fra kl. 08 til 6 hver dag – underveis serveres lunsj med forrett, hovedrett og dessert. På en uke kan de franske elevene ha seks prøver i tillegg til lekser. Dette gjør at de franske elevene ofte bruker helgene til å forberede skoleuken. Miljøet i klasserommene er helt annerledes, alle er superhøflige mot lærerne og deltar svært aktivt. Det har vært inspirerende og læringsrikt å se hvor seriøst de franske elevene tar skolen, og ikke minst ser vi hvor godt vi egentlig har det på norske skoler.

Vertsfamiliene er supre, og har tatt med Frogn-elevene rundt omkring i helgene– også til Sveits for å stå på ski. Vi opplever mye spennende og får en unik innsikt i den franske kulturen.

Vi håper elever på Vg1 som har fransk får mulighet til å søke på denne utvekslingen til neste år!