Fysikkekskursjon til Harestua Solobservatorium

Torsdag 4. januar dro 31 fysikk 1-elever og 2 fysikk-lærere på den årlige ekskursjonen til Harestua Solobservatorium.

Torsdag 4. januar dro 31 fysikk 1-elever og 2 fysikk-lærere på den årlige ekskursjonen til Harestua Solobservatorium. Her fikk vi omvisning på Solobservatoriet, og vi fikk høre et foredrag om universets opprinnelse og andre store mysterier i universet. Det var også pølsegrilling i lavo. Vi skulle egentlig også se på fjerne galakser og stjerner med ulike teleskop,  men været var ikke med oss denne gangen. Tilbake på skolen skal fysikk-elevene lage podcast i grupper, der de skal funderer over de store spørsmålene i livet: Hvordan ble universet til, og hvordan vil det hele ende? Hva er de rådende vitenskaplige teoriene på dette området? Dette er avslutningen på en måneds arbeid om astrofysikk og kosmologi i fysikk 1.