1000 milliarder her og 1000 milliarder der … det blir penger av slikt!

Elevene i Økonomistyring har vært hos Norges Bank og prøvd seg i spillet Horisont som tester elevene i alle faser av samfunnsøkonomien.

Vi startet med bytteøkonomi hvor fisk måtte byttes mot egg og korn. Takk og pris for penger, livet ble lettere da. Økonomien går i sykluser og vi fikk prøvd alt, fra optimistisk vekst til forvaltning og finanskrise. Elevene jobbet i lag under kyndig veiledning fra to masterstudenter i økonomi. Det ble fristet med hederlig omtale og premier og Tømrer-laget vant og hadde også dagens beste økonom på laget.

I finalen startet elevene med rundt 25 milliarder kroner per lag og skulle så forvalte disse pengene til glede for fremtidige pensjonister i oljefondet. Fondet er nå på 8800 milliarder. Bra jobbet på en ettermiddag!

Over hundre skolelag er på rankingen over beste forvaltere. Elevene fra Frogn kapret en meget hederlig 12. plass. Ganske imponerende når vi på Frogn lærer bedriftsøkonomi og ikke samfunnsøkonomi.