Idrettsfag Vg1 [Hopp til innhold]

Idrettsfag

Idrettsfag Vg1

Det første året på idrettsfag er kjempespennende. Nye elever, nye fag, og overnatting ute i det fri.

Timefordelingen programfag

Resterende timer er følgende fellesfag; norsk, mattematikk, naturfag, fremmedspråk og engelsk.

Totalt: 35 timer i uken.

Aktivitetslære

Det er lagt opp til et stort utvalg aktiviteter som gjennomføres i første klasse. Du møter blant annet orientering, basketball, dans, fotball, langrenn, friluftsliv og basistrening knyttet til treningslærefaget. Friluftsliv innebærer både teoretisk undervisning om ferdigheter og planlegging knyttet til tur.

Det gjennomføres i tillegg to ulike turer:

• en høsttur på tvers av Østmarka
  • en vårtur med kano gjennom Haldenvassdraget.

Treningslære

I treningslære fokuseres det i stor grad fysisk aktivitet og helse. Du lærer mer om hvordan kroppen er bygget opp og fungerer (fysiologi og anatomi) og generelt hvordan kroppen påvirkes av ulike typer trening. Vi er derfor innom temaer som utholdenhet, styrketrening, hurtighet, spenst og koordinasjon. Hovedhensikten er at du som elev skal bli i stand til å knytte sammen teoretisk kunnskap med praktisk trening.

Idrettsfag VG1 er et veldig fargerikt år, og en forberedelse på hva som venter deg som elev de to neste årene.

Les mere om hvert trinn her:
Idrettsfag VG1
Idrettsfag VG2