Toppidrett

Er du glad i å trene og mestre nye utfordringer? Satser du både på skolen og idrett?

Programfag Toppidrett passer perfekt for deg som ønsker å satse på målrettet og systematisk trening innen idretten din. Ved å velge programfag toppidrett får du mulighet til å kombinere videregående opplæring med idrett på høyt prestasjonsnivå, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Faget er åpent for alle på idrettsfag og som en valgmulighet på studiespesialiserende. Vg1-elevene på studiespesialiserende har egentlig ikke valgfag, men Frogn har tilrettelagt timeplanen slik at det er mulig å velge toppidrett allerede fra Vg1.

Faget er fordelt på to økter, 3 + 2 timer. For å velge programfaget toppidrett, forutsettes det at du er aktiv utøver i idretten din og har et høyt ferdighetsnivå. Du bør ha høy motivasjon og like å jobbe strukturert.

Vi tilbyr programfag toppidrett innenfor følgende idretter:

Fra august 2018 tilbyr vi toppidrett dans i samarbeid med Creative Studio. Hovedinstruktør/koreograf blir Anna Manuela Giacopinelli. For mer informasjon, kontakt Glenn Thore Helgø eller Kristoffer Woxvold.

Kampsport-tilbudet er et tilpasset treningstilbud med variert basistrening rettet mot kampsport. Det vil også bli rom for egentrening innenfor din egen kampsportgren, samt veiledning fra erfarne trenere fra ulike kampsportgrener.
Alle kampsporter er velkomne til å søke, og tilbudet blir en blanding av basistrening og spesifikk teknisk trening.

Lærerne ved skolen ønsker tett dialog med utøvernes klubbtrenere for å lage personlige treningsopplegg.

I første omgang legges det opp til to økter pr. uke, hvor man har spesifikk teknisk trening på tirsdager og felles basistrening på fredager.

Med egen håndballhall og dedikerte trenere har du topp forutsetninger for å få en tilpasset spillerutvikling som elev ved Toppidrett Håndball. Tren basistrening, delta på skolelaget og øk prestasjonsnivået ditt. Du treffer utøvere fra hele Follo og får tilpasset treningsopplegg i samarbeid med ditt lag.

Tren i flotte treningsomgivelser. Frogn vgs har en egen kunstgressbane like ved skolen. Vi har fokus på individuell utvikling. Innendørs har vi fitnessrom og styrkerom til bruk for alle i toppidrett.

Vi har et høyt nivå på våre elever innen individuelle idretter, og satser spesielt innenfor langrenn og sykling. Med Seierstenmarka like i nærheten, samt gode muligheter for rulleski og landeveissykling, er det lagt godt til rette for variert trening hele året. Utøvere i andre individuelle idretter kan også være aktuelle i denne gruppen. Ta kontakt!

Satser du på sprangridning, og har du anledning til å ha hesten på stall ved Drøbak Ridesenter?
På Toppidrett Riding får du full oppfølging av trener Nina Braaten en gang i uken, og du deltar i basistrening spesielt tilpasset ryttere på høyt nivå.

Sigurd Johann Lande

E-post sigurd.johann.lande@frogn.vgs.no