Toppidrett

Er du glad i å trene og mestre nye utfordringer? Satser du både på skolen og idrett?

Programfag Toppidrett passer perfekt for deg som ønsker å satse på målrettet og systematisk trening innen idretten din. Ved å velge programfag toppidrett får du mulighet til å kombinere videregående opplæring med idrett på høyt prestasjonsnivå, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Faget er åpent for alle på idrettsfag og som en valgmulighet på studiespesialiserende. Vg1-elevene på studiespesialiserende har egentlig ikke valgfag, men Frogn har tilrettelagt timeplanen slik at det er mulig å velge toppidrett allerede fra Vg1.

Faget er fordelt på to økter, 3 + 2 timer. For å velge programfaget toppidrett, forutsettes det at du er aktiv utøver i idretten din og har et høyt ferdighetsnivå. Du bør ha høy motivasjon og like å jobbe strukturert.

Vi tilbyr programfag toppidrett innenfor følgende idretter:

Kampsport

Kampsport-tilbudet er et tilpasset treningstilbud med variert basistrening rettet mot kampsport. Det vil også bli rom for egentrening innenfor din egen kampsportgren, samt veiledning fra erfarne trenere fra ulike kampsportgrener.
Alle kampsporter er velkomne til å søke, og tilbudet blir en blanding av basistrening og spesifikk teknisk trening.

Lærerne ved skolen ønsker tett dialog med utøvernes klubbtrenere for å lage personlige treningsopplegg.

I første omgang legges det opp til to økter pr. uke, hvor man har spesifikk teknisk trening på tirsdager og felles basistrening på fredager.

Håndball

Med egen håndballhall og dedikerte trenere har du topp forutsetninger for å få en tilpasset spillerutvikling som elev ved Toppidrett Håndball. Tren basistrening, delta på skolelaget og øk prestasjonsnivået ditt. Du treffer utøvere fra hele Follo og får tilpasset treningsopplegg i samarbeid med ditt lag.

Fotball

Tren i flotte treningsomgivelser. Frogn vgs har en egen kunstgressbane like ved skolen. Vi har fokus på inviduell utvikling. Innendørs har vi fitnessrom og styrkerom til bruk for alle i toppidrett.

Langrenn og sykkel

Vi har et høyt nivå på våre elever innen individuelle idretter, og satser spesielt innenfor langrenn og sykling. Med Seierstenmarka like i nærheten, samt gode muligheter for rulleski og landeveissykling, er det lagt godt til rette for variert trening hele året. Utøvere i andre individuelle idretter kan også være aktuelle i denne gruppen. Ta kontakt!

Riding

Satser du på sprangriding, og har du anledning til å ha hesten på stall ved Drøbak Ridesenter?

På Toppidrett Riding får du full oppfølging av trener Nina Braaten en gang i uken, og du deltar i basistrening spesielt tilpasset ryttere på høyt nivå.

Toppidrett har følgende hovedområder:

• TRENINGSPLANLEGGING:
    Du tilegner deg kunnskap slik at du kan planlegge og gjennomføre egne treningsplaner i idretten din. Omfatter også en bevisstgjøring om hvilke holdninger og krav til atferd og livsstil som forventes av en toppidrettsutøver.

• BASISTRENING:
    Du skal utvikle basisegenskaper som er sentrale for prestasjonsutvikling i spesialidretten din. Basistrening kan være utholdenhetstrening, styrketrening, spensttrening, bevegelighetstrening, balanse- og koordinasjonstrening m.m.

• FERDIGHETSUTVIKLING:
    Du skal gjennomføre systematisk og målrettet trening av ferdigheter som er sentrale for prestasjonsutvikling i spesialidretten. Skolen har topp trenerkompetanse innenfor spesialidrettene og vil samarbeide tett med klubben din.

Vi har spesielle avtaler med noen klubber i Drøbak.

Ridning   Drøbak Ridesenter
Golf        Drøbak Golfklubb
Tennis    Drøbak Tennisklubb

Dette er et tilbud for deg som allerede er i disse miljøene og som ønsker å bruke mer tid i skoletiden. Timene må du betale selv. Ta kontakt med skolen eller klubben for mer info.

Sigurd Johann Lande

E-post sigurd.johann.lande@frogn.vgs.no