Salg, service og sikkerhet Vg2 [Hopp til innhold]

Salg, service og sikkerhet Vg2

Ønsker du å jobbe innen service?

Det andre året velger du én av følgende 4 retninger, og merk deg at vi kun tilbyr Salg, service og sikkerhet på Frogn vgs.

1. Salg, service og sikkerhet - for deg som vil fokusere på handel, salg og kontor. Med programfag:
  - Markedsføring og salg
  - Sikkerhet
  - Økonomi og administrasjon
  - Prosjekt til fordypning
2. Reiseliv - for deg som vil rette seg mot en jobb i reiselivet.
3. IKT-Servicefag - for deg som vil lære mer om bruk av PC, servere, programvare og drift av nettverk.
4. Transport - for deg som vil lære mer om lagerstyring, logistikk og transport av varer og tjenester.

Timefordelingen på VG2 er følgende:

Fag Vg2
Fellesfag (Obligatoriske fag på hvert årstrinn) 9
Felles programfag (Programfag fra eget programområde) 17
Prosjekt til fordypning 9
Totalt 35


Etter 2 år kan du velge om du vil jobbe i en bedrift, få lønn og ta fagbrev, eller om du vil ta allmenn påbygging og få generell studiekompetanse.

Så, hva kan jeg bli?

Kanskje er en jobb innen reiseliv fristende? Eller ser du for deg en jobb i resepsjonen på et hotell eller i en stor bedrift? Hvis du er interessert i data, teknologi og IKT, så kan dette utdanningsprogrammet være et bra utgangspunkt for deg. Hva med logistikk, styring og yrkestransport? Kanskje ser du deg selv som vekter, eller går du med en gründer i magen og har lyst til å start egen bedrift? Eller har du lyst til å studere økonomi senere på en høyskole?

Yrkeskompetanse

Service & samferdsel er 1 av 9 yrkesfaglige utdanningsprogrammer man kan velge, og det gir deg yrkeskompetanse. Du lurer kanskje på hva som menes med yrkeskompetanse?

Etter fullført bestått første år (Vg1) fortsetter du på andre året (Vg2) innenfor samme studieretning. På skoleåret Vg2 spesialiserer du deg mer. Etter Vg2 begynner man vanligvis som lærling i en bedrift. Lærlingperioden er som oftest to år. Etter denne perioden kan du ta fag- eller svenneprøve. Du må bestå prøven for å få yrkestittel. Deretter kan du søke på jobber som krever at du har denne yrkestittelen.

Men, visste du at du også har mange muligheter til å utdanne deg videre når du har valgt yrkesfag? Les mere her: https://www.nho.no/Politikk-og-analyse/Kompetanse-og-utdanning/4-muligheter-for-videre-utdanning-etter-fagbrev/